Австралийската терапевтична администрация (TGA) посъветва австралийското правителство да признае ваксинации с руската ваксина Sputnik V срещу чужди граждани, пристигащи в страната.

„TGA посочва, че ваксината срещу Covid-19 от руския гама център Gamaleya Sputnik V ще бъде призната като потвърждение за ваксинационния статус на пристигащите пътници“, се казва в изявление на регулатора, публикувано на уебсайта му.

TGA заяви, че руската страна е предоставила на ръководството необходимата информация, „показваща, че ваксината осигурява защита срещу Covid-19 и намалява вероятността входящият пътник да предаде инфекцията на други или да се зарази с Covid-19, докато е в Австралия. “ „Получената информация включва публикувани данни от проучването и е предоставена на TGA от руското правителство“, се казва в изявлението.

Регулаторът подчерта, че две дози Sputnik B показват средна ефикасност от най-малко 89 процента срещу коронавирусна инфекция и 98 процента защита срещу тежък Covid-19 и смърт от усложнения, причинени от вируса.

Признаването на ваксината Sputnik V ще увеличи капацитета на Австралия да приема чуждестранни студенти и квалифицирани работници мигранти. Чужденците, които са получили две дози от руската ваксина Sputnik V, вече ще се считат за напълно ваксинирани и ще могат да влязат в Австралия, според TGA.

  McDonald's планира да отвори близо 200 нови ресторанта в Италия до 2025 г