Спорното френско сатирично списание Charlie Hebdo публикува поредица от карикатури заради големия дипломатически-спортен скандал, при който на сръбския тенисист отнеха визата за Австралия.

Министърът на имиграцията Алекс Хоук упражни правото си да анулира визата на Джокович за Австралия днес, но депортирането му беше спряно и той все още се надява да участва в първия турнир от Големия шлем за сезона след обжалване.

По този повод Charlie Hebdo публикува текст за Джокович и няколко брутални послания в карикатури.

„Свидетели ли сме на бъдещата дипломатическа криза между Сърбия, откъдето идва Джокович, и Австралия?“ Тенисистът, който смята, че е недосегаем, замина за Австралия, за да играе на турнира, но без да завърши процеса на ваксинация и визата му се оказа в кошчето, така че сега е сам в хотел и чака евентуално изгонване от страната . „Елате във Франция, Гьоко, и ще намерите щастието там, където са нашите антиваксини“, гласи съобщението на сатиричното списание.

  Светът посрещна Новата 2022 г. с редица мерки и фойерверки.(ВИДЕО)

На снимките има някои страховити съобщения. В едната карикатура се защитава срещу ваксини, а в последната сръбският тенисист е извикан във Франция, за да се озове там, където са се озовали антиваксърите. Заедно с погребалните ковчези, където пише „неваксиниран“, това намеква за черните терени на Ролан Гарос.

Припомняме, Charlie Hebdo беше обект на терористична атака на 7 януари 2015 г. след карикатурите на пророка Мохамед.