И автобус, и влак, това е DMV! Първото в света превозно средство с два режима, както по шосе, така и по железопътен транспорт, ще направи своя публичен дебют в събота в град Кайо в префектура Токушима, Япония.

 

DMV изглежда като микробус и работи с нормални гуми на пътя. Но когато пристигне на кръстовището, стоманените колела се спускат от дъното на превозното средство върху железопътната линия, превръщайки го ефективно във влаков вагон.

Колелата на влака повдигат предните гуми от релсата, докато задните колела остават надолу, за да задвижат DMV по релсата.

Главният изпълнителен директор на Asa Coast Railway, която управлява DMV, каза, че превозните средства могат да помогнат на малки градове като Кайо, където има намаляващо население, а местните транспортни компании се борят да спечелят.

  Самолет се разби на железопътна линия и пилотът беше спасен секунди преди влакът да го удари

„Това (DMV) може да достигне до местните жители с автобус и да ги транспортира с железопътен транспорт“, каза главният изпълнителен директор Шигеки Миура пред Ройтерс.

„Особено в селските райони със застаряващо население, ние очакваме това да бъде много добра форма на обществен транспорт.“

DMV може да превозва до 21 пътника и работи със скорост 60 км / ч по железопътни линии и може да пътува с около 100 км / ч по обществени пътища, според Asa Coast Riley.

Малкият парк от превозни средства с дизелово задвижване, който се предлага в различни цветове, ще пътува по част от крайбрежието на остров Шикоку в Южна Япония, свързвайки няколко малки града и предлагайки на пътниците атрактивни крайбрежни зони.

  Носиш го всеки ден, пълен е с бактерии и е три пъти по-мръсен от тоалетната

Миура каза, че се надява проектът да насърчи релсовите фенове от цяла Япония да се возят.