Подреждането на малък апартамент е предизвикателство, в което собствениците често трябва да съпоставят желанията с възможностите, за да изглежда апартаментът визуално привлекателен.

Въпреки че цялото действие може да изглежда като невъзможна мисия, има няколко съвета, които да ви помогнат да направите вашия апартамент визуално просторен и естетически приятен, но същевременно функционален.

Направете пространството да изглежда по-голямо с огледала – Стратегически разположените огледала могат да направят пространството да изглежда по-голямо. Те създават илюзията за дълбочина, отразяват светлината и правят пространството по-светло и по-отворено.

Направете пространството привидно по-високо със завеси – завесите помагат на пространството да изглежда малко по-голямо, отколкото е в действителност. Когато монтирате завеси, монтирайте корнизите възможно най-близо до тавана, тъй като това ще изтегли гледката нагоре и ще направи прозорците да изглеждат по-големи.

  Какво първо забелязват гостите, когато влязат в дома ви?

Изберете внимателно мебелите си – Обърнете специално внимание на размера на мебелите и не купувайте парчета, които са твърде големи за пространството, с което разполагате. Направете мебелите да отговарят на размера на стаята.

Използвайте цветове, за да разделите зоните – в малките апартаменти отвореното пространство е често срещано, което може да затрудни разпознаването на границите на определени зони. За това могат да ви помогнат различните цветове на стените, които ясно ще ги разграничат, например кухненската част и хола.

Изберете мебели, които могат да имат многократно приложение – въпреки че не е нужно да разчитате на функционалност, когато всеки сантиметър е от значение, не е лошо да купувате артикули, които са многофункционални. Например маса за хранене, около която вместо столове ще поставите пейка, която също е направена да бъде място за съхранение.

  Страната на чудесата: Приказна розова къща с градина на еднорог под наем