Системата за електронна поща на белгийското министерство на отбраната не работеше 4 седмици заради кибератаката миналия месец.

Според съобщения в белгийските медии представители на Министерството на отбраната са разбрали, че са били хакнати на 16 декември. Докато атаките бяха насочени към външната електронна поща, имейлите, изпратени отвън, достигаха до служителите на министерството, но служителите не можаха да отговорят.

Говорителят на министерството Людивин Дондондер каза, че след като неизправността на системата продължи 4 седмици, имейл трафикът беше възобновен вчера.

Дондондер каза, че са извели цялата система офлайн, проверявайки всичко, преди да се свържат отново с външния свят.

Димитри Модаерт, служител на синдиката, който обединява армейските работници, казва, че проблемите продължават. Модайър казва, че служителите на министерството не могат дори да правят прости интернет обаждания, докато приложенията за съобщения като WhatsApp се използват, за да поддържат нещата.

  Специален PCR тест, открит в Сингапур, открива Omicron

От министерството не съобщават кой е организирал кибератаката.

eXbg.com – съдържанието, графичните и техническите решения са защитени от издателска и авторско право. Кражбата на защитени с авторски права текстове се наказва от закона. Частично изтегляне на защитено с авторски права съдържание (текст и снимки) е разрешено чрез поставяне на хипервръзка към съдържанието, което се цитира.