Много хора раздават стари телефони или ги продават, ако устройствата са все още добри. Но какво да кажем за личните данни?

Ето какво трябва да направите, преди да дадете мобилния си телефон на някой друг.

Направете резервно копие

Ако имате мобилния си телефон от дълго време, той вероятно е пълен със снимки, видеоклипове, документи, които не искате да загубите. Затова направете резервно копие. Поставете всичко, което искате да запазите, на карта с памет или в облака. Ако това ви е по-лесно, можете да изпратите всичко по имейл.

Излезте от всички профили

Това е много важно, трябва да излезете от всички профили и да изтриете приложения. По този начин ще премахнете идентификационните данни. Така човекът, който е взел мобилния ви телефон, няма да използва вашите профили или номера на кредитна карта, например.

  Браузъри, на които не е трябва да съхранявате пароли - антивирусът също не помага

Преди това направете списък с всички пароли, за да можете да влезете в новия мобилен телефон с всичко необходимо.

Променете паролите

Може да мислите, че е достатъчно да се откажете, но не го правите. За да се защитите допълнително, променете паролите си за мобилни устройства. Възстановяването на фабричните настройки на мобилния телефон трябва да изтрие всички пароли и данни, пише Family Handyman.

Извадете SIM картата и картата с памет

След като архивирате данните, влезете и така нататък, вече можете да премахнете SIM картата и картата с памет. Те не само ще имат част от данните в тях, но и вие ще можете да ги използвате на новия мобилен телефон.