Страшен инцидент се случи във френските Алпи, когато 40-годишен мъж по време на ски се натъкна на петгодишно момиченце Офелия от Великобритания и го уби на място!

Според британските медии нещастното дете е било на ски пистата, когато мъж се е налетял на нея с висока скорост.

Момичето, както се съобщава, нямаше шанс да оцелее поради изключително тежки наранявания и почина на път за болницата.

Трагедията се случи в луксозния курорт Флен, който се намира на около 80 км от швейцарския град Женева. Малката Офелия живееше със семейството си в този град.

Малко преди да загуби живота си, тя караше ски с още четири деца, които стояха недалеч от инструктора на самия ръб на пътеката.

  Сваленият президент на Хаити направил списък с наркодилъри, преди да бъде убит

Той е човек, който очевидно е бил добър скиор, доброволец е бил пожарникар, но явно се е движел с висока скорост – каза прокурорът от близкия Боневил и разкри, че мъжът ще бъде обвинен в убийство, основно за застрашаване на безопасността.

Обвиняемият 40-годишен мъж ще получи присъда от най-малко пет години затвор, както и глоба от около 65 000 евро.

Медиите съобщават, че семейството на малката Офелия е в изключително тежко положение и в момента работят по намирането на психологическа подкрепа за тях, преди да пристигнат обратно в Женева.

Иначе максимално разрешената скорост на частта, където е загинало детето, е 48 километра в час, но мъжът се е движел много по-бързо от това.

  (Видео) Американската полиция застреля и уби 14-годишно момиче по време на преследване